Meierij Cross Circuit - Wie daag jij uit?

Deze winter bundelen drie crosslopen hun krachten: O.S.S.-Volo, Prins Hendrik en de Dommelcross organiseren het Meierij Cross Circuit. In december, januari en februari kun je drie keer de elementen trotseren tijdens deze crosscompetitie in Den Bosch, Vught en Sint-Michielsgestel.

Het circuit opent met de Engelermeer Veldloop op zondag 9 december, georganiseerd door de Bossche atletiekvereniging O.S.S.-Volo. Gras en bospaden worden hier afgewisseld met heuveltjes en stukken strand rond het Engelermeer. Je kunt hier al meteen het verschil maken in de competitie! Voor elke deelnemer is hier na afloop een lekkere kop warme chocolademelk of erwtensoep.

Op zondag 6 januari is het de beurt aan de Lunettencross, de tweede loop in dit circuit. Nabij de locatie van organiserende vereniging Prins Hendrik is op de Vughtse hei een uitdagend parcours uitgezet voor jong en oud. Een mooie gelegenheid om de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen.

De derde en laatste crossloop is de Dommelcross in Sint-Michielsgestel, op zondag 3 februari. Rond natuurgebied Zegenwerp loop je over zachte bosgrond en smalle paadjes, met enkele steile klimmetjes en afdalingen. Je laatste kans om een mooi resultaat neer te zetten in het Meierij Cross Circuit!

Er zijn prijzen te winnen in de categorieën tot 40 jaar en boven 40, zowel voor mannen als vrouwen. Onze jeugdige deelnemers krijgen allemaal een leuke attentie als ze aan alle crosslopen deelnemen.

Inschrijven voor het circuit kan alleen tijdens bij de eerste crossloop, de Engelermeer Veldloop, via inschrijven.nl.

LET OP! - Je moet wel nog apart inschrijven voor de andere twee crossen om deel te nemen aan deze crossen.

Deelnemersreglement Meierij Cross Circuit:

1. Om opgenomen te worden in het eindklassement van de Meierij Cross Circuit dient men aan alle crosslopen deel te nemen (Engelermeer Veldloop, Lunettencross, Dommelcross).

2. Inschrijving aan het Meierij Cross Circuit dient te gebeuren tijdens je inschrijving/deelname aan de Engelermeer Veldloop op 9 december. Je kunt dit direct bij je inschrijving (via www.inschrijven.nl) aangeven of nog op de wedstrijddag zelf. Na 9 december is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor het Meierij Cross Circuit.

3. Voor alle kinderen (basisschool) die aan alle 3 de crosslopen deelnemen is er direct na afloop van de Dommelcross een leuke attentie. Er is geen eindklassement voor de kinderen.

4. Voor de Heren gelden de volgende afstanden (afstanden bij benadering): Engelermeer Veldloop 10 km – Lunettencross 10km – Dommelcross 12km

5. Voor de Dames gelden de volgende afstanden (afstanden bij benadering): Engelermeer Veldloop 10 km – Lunettencross 10km – Dommelcross 12km

6. De competitie onderscheidt de leeftijdscategorieën Heren<40, Heren>40, Dames<40, Heren>40; hierna te noemen "categorieën".

7. De snelste loper in iedere categorie ontvangt 10 punten, nummer 2 ontvangt 9 punten etc etc. Diegene die de meeste punten heeft verdiend na afloop van de 3 crosslopen, en heeft deelgenomen aan alle crosslopen, is de winnaar van zijn/haar categorie.

8. De prijsuitreiking vindt plaats na afloop van de laatste afstand tijdens de Dommelcross op 3 februari.

9. De uitslag en tussenstand van het Meierij Cross Circuit is na te lezen via de websites van elke crossloop.

10. Meer informatie is na te lezen via www.oss-volo.nl, www.ph.nl en www.dommelcross.nl

TOP