A-B-C informatie

Alle praktische informatie overzichtlijk voor je in een overzicht.

In het A-B-C overzicht vind je alle belangrijke informatie voor de Dommelcross 2020. (Tijden onder voorbehoud.)

Aansprakelijkheid
Deelname aan de Dommelcross is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie accepteert geen verantwoording wanneer het evenement door overmacht afgelast moet worden.

Aanvang
De Dommelcross is op zondag 2 februari 2020. De start van de eerste afstand is om 09.45u. Het volledige, actuele programma is na te lezen via www.dommelcross.nl/programma
www.dommelcross.nl/programma

Afstanden
De Dommelcross kent 3 onderdelen. Een kidsrun, Junioren crossloop en 3 recreanten afstanden (6 – 9 – 12km). De afstanden zijn NIET officieel gemeten en kunnen derhalve afwijken!

Annuleren
Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen, dan geldt de regel:Annuleren van de inschrijving met restitutie van het inschrijfgeld is, na aftrek van administratiekosten (5,00 euro), mogelijk tot 3 weken voor het evenement. Na deze datum vindt geen restitutie meer plaats.

Betaling
Het inschrijfgeld betalen gebeurt vooraf alleen door middel van iDeal. Op de dag zelf is het alleen mogelijk om contant het inschrijfgeld te voldoen bij de inschrijfbalie (geen pin!).

Chip – tijdregistratie
De tijdregistratie vindt plaats met behulp van een MYLAPS bibtag chip bevestigd op de achterzijde van je startnummer. De bibtag chip registreert je exacte netto finishtijd.

Contactgegevens
Klik hier voor de contactgegevens.

Deelnemersinformatie
Rond 28 januari ontvangen alle deelnemers een e-mail met je startnummer en extra informatie. Lees deze goed door. Hierin vind je veel nuttige informatie over het evenement. Tevens wordt hierin uitgelegd op welke manier je je startnummer al vooraf kunt ophalen.

Deelnemersreglement
Bij deelname aan de Dommelcross gaat iedere deelnemer akkoord met het deelnemersreglement.

Drank onderweg en na afloop
De Dommelcross is “self-supported”. D.w.z. dat je indien nodig je eigen bidon met drank voor onderweg dient mee te nemen. Er is een wel drankpost bij de finish. Het verzoek om geen afval in het bosgebied achter te laten.

Duurzaamheid
De Dommelcross zal zoveel mogelijk op duurzame wijze georganiseerd worden. We verzoeken de deelnemers zoveel mogelijk op de fiets, met het openbaar vervoer te komen of te carpoolen. Tevens het vriendelijke verzoek aan alle deelnemers en bezoekers om geen afval in het bos achter te laten. We laten het parcours schoon achter.

Foto´s: gratis actiefoto’s
We proberen alle deelnemers tijdens en gedurende de Dommelcross te fotograferen. In de loop van de week na het evenement kun je alle foto’s op onze website bekijken en gratis downloaden.

Garderobe
Op het terrein van Optisport wordt een ruimte ingericht als garderobe. Deze garderobe is onbewaakt! Neem dus geen waardevolle spullen mee. De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor ontvreemding, verloren gaan of beschadiging van eigendommen van de deelnemers en bezoekers.

Horeca
Op het start/finish terrein is horeca aanwezig. Het is mogelijk om contant en met PIN te betalen.

Inschrijven
De online voorinschrijving is geopend tm 24 januari 2020. Wanneer het maximum aantal recreanten deelnemers al eerder is behaald, dan stopt de voorinschrijving al eerder!
DAG INSCHRIJVING IS MOGELIJK VOOR ALLE AFSTANDEN!
Alle informatie over de (voor)inschrijving is te lezen via www.dommelcross.nl/inschrijven.

Kleedruimte
Op het start/finish terrein zijn kleedruimtes aanwezig voor mannen en dames. Er zijn geen douches aanwezig. Het is niet toegestaan om tassen achter te laten in de kleedruimtes.

Medische hulpverlening
Bij een hardloopevenement over onverhard terrein is er sprake van een groter risico op blessures of ongelukken. Op het start/finish terrein zijn EHBO’ ers aanwezig om te zorgen voor de juiste medische zorg.

Parcours
De Dommelcross is een off-road wedstrijd / trimloop. Het parcours is voor 100% off-road en geheel verkeersvrij. Op 1 plek in het parcours zullen matten worden neergelegd, zodat het gebruik van spikes mogelijk is. Start en finish liggen op het buitenterrein van Optisport Zegenwerp.

Parkeren
Kom je met de auto, reis dan zoveel mogelijk samen en parkeer je auto op de parkeerplaats van hockeyvereniging MCH de Dommel in Sint Michielsgestel. Meer informatie hierover staat op www.dommelcross.nl/bereikbaarheid.

Prijzen
Na de Dommelcross zullen de snelste 3 lopers en loopsters van de recreanten afstanden worden gehuldigd. Alle deelnemers aan de Kidsrun en Junioren afstanden ontvangen een mooie Dommelcross medaille.

Routebeschrijving
Auto: Gebruik voor je navigatiesysteem het adres: Zegenwerp 1a, 5271 NC Sint-Michielsgestel.

Bus: neem vanaf Station ‘s-Hertogenbosch Centraal bus 156 richting Eindhoven. Uitstappen bij halte Petrus Dondersplein. Loop vervolgens over het plein richting de Esscheweg. Na 700 meter vind je de ingang van het sportcomplex Zegenwerp aan de linkerzijde.

Start
De Dommelcross is op zondag 2 februari 2020. De start van de eerste afstand is om 09.45u. Het volledige, actuele programma is na te lezen via www.dommelcross.nl/programma.

Startnummers (ophalen)
Voorkom onnodig wachten op zondag 2 februari. Haal je startnummer met daarop de MYLAPS registratiechip vooraf op bij de Dungense Molenbakker. Ophalen startnummers is mogelijk op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari 2020.
De openingstijden zijn:
* Vrijdag 08.30 – 17.00 uur
* Zaterdag 07.30 – 16.00 uur

Adres de Dungense Molenbakker:
Hoogstraat 91a
5271 XA Sint Michielsgestel
www.dungensemolenbakker.nl

Startnummer ophalen op zondag 2 februari.
Indien je niet in de gelegenheid bent je startnummer vooraf op te halen, kun je deze op zondag 2 februari vanaf 09.00u ophalen bij het wedstrijdsecretariaat op het start/finish terrein.

Tijdregistratie
Zie Chip.

Toiletten
Op het buitenterrein van Optisport zullen meerdere toiletten aanwezig zijn.

Uitslagen
Uiterlijk daags na het evenement kan je alle uitslagen op internet via www.dommelcross.nl terug vinden.

TOP